Archive for Term: Portafoni

PORTAFONI

Portafoni, parlafoni ili interkomi su uređaji za uspostavljanje govorne veze između posjetitelja na ulazu u zgradu i stanara u stanu. Govorni uređaj u stanu je ujedno i kućno zvono, a neki uređaji imaju i električne brave tako da se preko njih može otvoriti ulazna vrata pritiskom na tipkalo.

Prvi portafoni bili su crne bakelitne kutije koje su nalikovale telefonima ali nisu imale brojčanike. U vanjskom dijelu bila je obična telefonska slušalica, a glas je širio kroz otvor željeznog lijevka kojem je cijev završavala na mikrofonskoj membrani.

Današnji uređaji omogućuju dvosmjernu (dupleks) komunikaciju, na isti način kao i telefonom.

Portafon može istovremeno služiti i kao interfon, tj. za internu komunikaciju unutar kuće ili zgrade. U tom slučaju ugrađuje se poseban relejni sklop s pripadajućim izvorom napajanja koji pri internom pozivu isključuje vanjsku jedinicu.

Napredniji sustavi video portafona čak mogu i pohraniti fotografije osoba koje su zvonile u vašem odsustvu što je naročito korisno ako se ima na umu da ovo jedan od uobičajenih načina i metoda kojima provalnici provjeravaju ima li nekoga u prostoru u koji se spremaju provaliti.

Kombinacijom različitih portafonskih i videoportafonskih uređaja kao i unaprijed pripremljenih kompleta uređaja moguće je zadovoljiti gotovo sve potrebe različitih aplikacija – od stanova, obiteljskih kuća do većih stambenih zgrada i nebodera. Napredne videoportafonske sustave moguće je nadopuniti i nadograditi dodatnim kamerama videonadzora za praćenje i kontrolu kretanja unutar i oko štićenog objekta

Ljudi su stavili svoje povjerenje u HikVision sustave, što je s tobom?