Archive for Term: Kontrola pristupa

KONTROLA PRISTUPA

Kontrola pristupa jedan je od najvažnijih osnovnih elemenata sustava tehničke zaštite. Sustavi za kontrolu pristupa i prolaza služe za nadzor ulaza i zaštitu stambenih i poslovnih objekata od neovlaštenog ulaza ili prolaza. Temeljni zadatak sustava kontrole pristupa je dozvola ulaza, izlaza ili prolaza isključivo ovlaštenim osobama.
Kontrola pristupa i prolaza može se koristiti za zaštitu kompletnih stambenih ili poslovnih objekata. Ili za zaštitu izdvojenih prostora i posebno štićenih cjelina poput server sobe, upravljačko-nadzorne sobe, parkirališta, dizala, skladišta i trezora.

Za identifikaciju korisnika u sustavu kontrole pristupa najčešće se upotrebljavaju RFID beskontaktne kartice, beskontaktni privjesci, kontaktne čip-kartice, magnetne i bar-kod kartice. Napredniji sustavi kontrole pristupa i prolaza služe se biometrijskom tehnologijom za identifikaciju osoba njihovim otiskom prsta.

Korištenjem kontrole pristupa i prolaza u stambenim ili poslovnim objektima smanjuje se sigurnosni problem u slučaju gubitka ili krađe kartice u odnosu na klasični ključ. Svaki korisnik ima jedinstvenu karticu ili identifikacijski element što omogućava individualnu kontrolu i praćenje aktivnosti. U slučaju kada zaposlenik trajno napušta poduzeće nije potrebno provoditi sigurnosne mjere kao što su promjene brava i sl. U tom slučaju dovoljno je samo poništi identifikacijsku karticu. Sustav kontrole pristupa omogućava svakoj osobi ulazak u različita područja sukladno programiranim pravilima te svaki neovlašteni pokušaj ulaska ostaje evidentiran. Ovakav sustav vrlo je fleksibilan te su promjene u praksi brze i jednostavne.

U našoj ponudi možete pronaći klasične sustave za kontrolu pristupa i sustave s dodatnim funkcionalnostima kao što je evidencija radnog vremena, biometrijsko prepoznavanje i slično.

Ukoliko imate kakvih pitanja ili ste zainteresirani za uvođenje sustava kontrole pristupa i prolaza, slobodno nas kontaktirajte.

Prikazujemo 1–12 od 19 rezultata

Ljudi su stavili svoje povjerenje u HikVision sustave, što je s tobom?