Hikvision ColorVu kamere – snimite živopisni spektar boja u potpunom mraku

Hikvision ColorVu kamere – snimite živopisni spektar boja u potpunom mraku

Hikvision ColorVu banner

Oko 11 sati navečer, policija je dobila hitan poziv i požurila na mjesto događaja. U parku se dogodio napad. Prema navodima žrtve, napadač je izgledao kao prosjak u poderanoj odjeći i smrdio je na alkohol. Žrtva je taman krenula prema kući u trenutku incidenta, kada je napadač odjednom dotrčao do nje i napao je, uzeo joj torbicu i pobjegao. Policija je istražila mjesto napada ali nije pronašla nikakva korisne informacije o napadaču. Budući da se napad dogodio po noći, videonadzorne kamere u susjedstvu nisu mogle učinkovito snimiti bilo kakve korisne snimke. Pri pregledavanju videozapisa, slika je bila mutna i “snježna”, što je jako loše za detekciju.

Kvartovski parkovi bi trebali biti mirna mjesta gdje se možete odmoriti od gradske buke i vreve. No, urbani parkovi su noću često sinonim za opasnost. Po noći, prolaznici moraju biti posebno oprezni kako bi ostali sigurni. Iako sustavi videonadzornih kamera posljednjih godina postaju uobičajna pojava u parkovima, još uvijek postoje mnogi sigurnosni zahtjevi koji se još ne mogu ispuniti kao što je “night vision” u visokoj HD rezoluciji i snimanje događaja u boji istovremeno.

Hikvision kamera ds-2ce10dft-f
Hikvision ColorVu Bullet Kamera
Hikvision kamera ds-2ce72dft-f
Hikvision Dome ColorVu Kamera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danas, kako bi učinkovito riješili ovaj problem, kamere opremljene Hikvision ColorVu tehnologijom proširuju i poboljšavaju mogućnosti videonadzora u mraku, mogu dohvatiti živopisne snimke u mraku sa svim spektrama boja – što dovodi do progona kriminalaca poput gore opisanog i na kraju do povećanja sigurnosti.

Kao proizvođač videonazorne opreme, Hikvision je odavno razvio proizvode opremljene inovativnim i novim značajkama koje se temelje na tehnologijama videonadzora koje su poboljšane tijekom prethodnih desetljeća.

Hikvision ColorVu kamere imaju snažnu sposobnost za snimanje detalja pri slabom osvjetljenju. Ta sposobnost proizlazi iz dva specifična otkrića u hardverskim tehnologijama: naprednim objektivima i senzorima visoke osjetljivosti. Za razliku od običnih leća, ColorVu leće su opremljene super-blendom koja doseže do F1.0, što omogućuje da više svjetla uđe u leću i tako da se svjetlina slike može povećati.

*Količina svjetlosti koja ulazi u F1.0 otvor je 4x veća od F2.0

Objektivi Hikvision ColorVu kamera također imaju široko-pojasni premaz za zaštitu od refleksije (BBAR) i optičko staklo s vrlo niskom disperzijom (ED), kako bi se smanjila svjetlost i učinkovito reproducirala oštrina slike i saturacija boje. Te tehnologije učinkovito savladavaju prepreke za uspješno snimanje po noći.

Visoka osjetljivost ColorVu kamera namijenjena je aplikacijama za videonadzor gdje je slika u boji visoke rezolucije potrebna čak i u uvjetima ultra-slabog osvjetljenja. Senzori Hikvision ColorVu kamera pokazuju izvarnednu učinkovitost pretvorbe fotonaponskih sustava. Koriste naprednu tehnologiju senzora – novu strukturu za prikupljanje svjetla koja znatno poboljšavaju iskorištenost svjetla. Testovi pokazuju da ColorVu kamere kontinuirano pružaju šarene i oštre slike sve do najniže razine osvjetljenja. Istodobno njihov samo-prilagodljivi 3D DNR algoritam na ISP-u jamči visoku kvalitetu slike.

Hikvision Colorvu

Osim toga, u procesu projektiranja uzimaju se u obzir ekstremni svjetlosni uvjeti. ColorVu kamere su opremljene toplim dodatnim svjetlom, tako da kad nema izvora svjetla – čak ni svjetlosti od zvijezda ili uličnih svjetala – one mogu jamčiti šarene slike. Ova značajka osigurava ekološko, mekano, toplo osvjetljenje , smanjujući bilo kakvu oštru promjenu boje osvjetljenog objekta.

Kao rezultat toga, Hikvision ColorVu kamere pružaju svjetle slike u boji 24/7 u uvjetima slabog osvjetljenja. One nadmašuju sve kamere u dohvatu živopisnog spektra boja u mnoštvu scenarija primjene, kao što su javna mjesta bez osvjetljenja, noćna zaštita u industrijskim objektima, slabo osvjetljenim prometnim raskrižjima i mnogim drugim – bilo gdje da su bitne informacije videozapisa u boji.

Hikvision usporedba kamera
*Usporedni test u tamnoj komori sa samostalno opremljenom dodatnom rasvjetom

Na primjer, generalno, podaci o registracijskim tablicama vozila osumnjičenika su ključna u istrazi prometne nesreće. Međutim, kada vozilo nije prijavljeno ili je registracijska pločica namjerno zaklonjena, vozilo se može istražiti samo po njegovim značajkama – marki automobila, modelu i posebno boji. Iako su vanjski svjetlosni uvjeti loši, čak i potpuno tamni, Hikvision ColorVu kamere i dalje pohranjuju vrijedne informacije u boji.

Provjerite naše Hikvision ColorVu kamere:

HIKVISION KAMERA DS-2CE72DFT-F 3.6mm

HIKVISION KAMERA DS-2CE10DFT-F 3.6mm

Tehnologija Hikvision ColorVu se koristi u seriji Turbo HD 5.0 i Easy IP 4.0. Više detalja možete pronaći na linku ili na službenoj Hikvision web stranici.

Ljudi su stavili svoje povjerenje u HIKvision sustave, što je s tobom?